Представители на много малка част от секционните избирателни комисии (СИК) са

...
Представители на много малка част от секционните избирателни комисии (СИК) са
Коментари Харесай

Представители на много малка част от СИК са пристигнали в Арена София

Представители на доста дребна част от секционните изборни комисии (СИК) са пристигнали в " Арена София ", с цел да предадат протоколите си. Това изясни пред публицисти ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) - София Полина Витанова.

Според нея грешките не са доста, като главно са в разпределението и вписването на преференциите.

 В " Арена София " протоколи би трябвало да отчетат 1640 секционни изборни комисии. Към 23:30 са обработени протоколите на към 180 СИК. Първите представители на СИК започнаха да предават протоколите си малко преди 22:00 часа. Изборният ден завърши в 20.00 ч.

Вече има преносими и служебни Секционни изборни комисии, които са тук, и всеки миг ще стартират да бъдат одобрявани протоколи. Това съобщи   по-рано Полина Витанова.

По думите на Витанова хартиените бюлетини не са не запомнили процеса .

" Това е нормалното, което се случи и през 2019 година, тъй че чакаме по същия метод да върви процесът ", добави тя, като посочи, че новото сега е само видеозаснемането и видеоизлъчването.

Времето, което лишава обработването на протоколите, уточни ръководителят на ОИК-София, зависи от СИК, от броя гласоподаватели, които са дали своят вот, и според от това какъв брой бюлетини би трябвало да отчетат и да впишат в протоколите.

" Те би трябвало да сформират три протокола, тук-там четири. В 74 секции се избира и кмет на кметства, тъй че какъв брой време ще им отнеме, зависи от броя гласоподаватели и от СИК ", добави Витанова.

СИК са общо 1640, от които 34 служебни и 20 преносими. " Сега идват първите – преносимите и служебните СИК ", означи Витанова.

Тя акцентира, че организацията е такава, че по поредността на идване те получават номер и влизат вътре да си предадат протоколите.

" Във всички пространства към залата се изчаква. Осигурена е храна, вода, улеснения ", добави ръководителят на ОИК-София.

В " Арена София " има и лъчение на публичната телевизия. Има и табла, които демонстрират какъв брой номера са на терен и се обработват, кой следващ номер влиза и се чака.

" 1640 като забележим на екрана, сме завършили " , заключи още Витанова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР